Paris Masters

2018 година, Трети кръг
1 2 3
Григор Димитров България 6 4
Марин Чилич Хърватия ПОБЕДИТЕЛ 7 6
Времетраене [мин]: 90
Коментар на срещата


ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Марин Чилич):

0:1 Григор Димитров пропусна две точки за пробив в откриващия гейм на срещата, който отиде на сметката на Чилич след успешно за него включване на ястребовото око.

0:2 Пробив за Чилич. Хърватинът поведе с 40:0 и получи три последователни точки за пробив, но Димитров успя да се добере до равенство. Последва четвърти брейкбол, който беше реализиран след грешка от бекхенд на Димитров.

1:2 Димитров връща пробива след гейм, който продължи повече от 7 минути. Българинът пропусна два последователни брейкбола, но при третия опит успя след грешка от форхенд на Чилич.

2:2 Бърз гейм на 15 на сметката на Димитров и резултатът е изравнен.

2:3 Първият сервис на Чилич му донесе спокоен гейм и преднина в резултата. След паузата Димитров ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Григор Димитров изравнява резултата след гейм на 30 на сметката си.

3:4 Чилич поведе с 40:0, Димитров взе следващите две точки и върна интригата в гейма, но след грешка от бекхенд на българина играта приключи.

4:4 Григор Димитров обърна гейма от 0:30 и изравни резултата. Навлизаме във финалните моменти от сета, а играта е изключително равностойна.

4:5 Григор Димитров взе първата точка в гейма, но след това Чилич се наложи, благодарение на отличния си начален удар. След паузата Димитров ще сервира за оставане в сета.

5:5 Първата двойна грешка на Димитров донесе на Чилич два последователни сетбола. В ключовия момент обаче българинът намери най-добрите си удари и успя да обърне гейма и да остане в сета.

5:6 Гейм на 0 за Марин Чилич. Предстои последна почивка в сета, след която Димитров ще сервира за тайбрек.

6:6 Григор Димитров отрази още три сетбола (общо 5) и си заслужи тайбрек. Чилич определено има за какво да съжалява, особено ако изгуби сета.

6:7 (5) Марин Чилич спечели тайбрека със 7:5 точки. Хърватинът изоставаше с 3:5, но записа серия от 4 последователни точки и приключи сета при шестия сетбол, който се откри пред него и първи на негов начален удар.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 За съжаление сетът започва ужасно за Димитров, който загуби подаването си на старта. Чилич поведе с 40:15 и реализира още първия брейкбол, който се откри пред него.

0:2 Чилич обърна гейма от 0:30 и затвърди пробива от преди малко. Хърватинът контролира събитията на корта.

1:2 Гейм на 0 за Григор Димитров, с който българинът откри сметката си в сета.

1:3 Подобаващ отговор на Чилич, който също взе подаването си на 0 за около минута време.

2:3 Труден гейм на Димитров, в който българинът трябваше да спасява три точки за пробив. За радост се справи успешно. Любопитен е фактът, че от началото на двубоя Димитров е допуснал само една двойна грешка!

2:4 Много категоричен Марин Чилич! Хърватинът взе гейма на 15, като приключи с ас.

3:4 Гейм на 15 на сметката на Григор Димитров. Българинът се доближи на гейм от Чилич, но продължава да изостава с пробив.

3:5 Гейм на 0 на сметката на Марин Чилич, който се доближава на 4 точки от място на четвъртфиналите.

4:5 Григор Димитров отрази два мачбола и остава в играта. След паузата Чилич ще сервира за място на четвъртфиналите.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - МАРИН ЧИЛИЧ. Сезон 2018 за Григор Димитров официално приключи.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини